Gedenktekens

Bij natuurbegraven staat het evenwicht met de natuur voorop. Het lichaam van de overledene wordt langzaam opgenomen door de natuur, terwijl planten en dieren hun gang mogen gaan. Daarom zijn er geen grafstenen en andere grafmonumenten op de natuurbegraafplaats. In plaats daarvan kunt u een boomschijf leggen op het graf. Of geen enkel gedenkteken, als u dat liever heeft.

Boomschijf als markering van het graf

Zeker in de eerste jaren na de uitvaart kan het prettig zijn om te kunnen zien waar het graf precies is. Daarom mag u als markering een boomschijf leggen. In de boomschijf worden bijvoorbeeld de naam van de overledene en de geboorte- en sterfdatum gegraveerd. De boomschijf bieden we kosteloos aan en vergaat na enkele jaren. Eventueel kan er daarna tegen betaling een nieuwe boomschijf worden neergelegd. Onze ervaring is echter dat het vergaan van de boomschijf voor veel nabestaanden een mooi symbool is voor de vergankelijkheid van de mens.

Begraven zonder gedenkteken

U mag er ook voor kiezen om helemaal geen markering op het graf te plaatsen. We merken dat steeds meer mensen het een fijn idee vinden om het graf meteen helemaal aan de natuur te geven. Natuurlijk houden we als natuurbegraafplaats goed bij waar graven precies liggen. Ook degene die het graf reserveert krijgt deze gegevens. Nabestaanden kunnen het graf dus altijd terugvinden, ook zonder gedenkteken.

 

Neem contact op

Tijdens een persoonlijk gesprek, al dan niet gecombineerd met een rondleiding over de begraafplaats, kunnen we u alles over Prattenburg en natuurbegraven vertellen.

Plan een bezoek