Voordelen natuurbegraven

Dit maakt natuurbegraven op Prattenburg uniek

 

Behoud van natuur voor nu en de toekomst

Natuurbegraven is een bijzondere en heel pure manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Na de begrafenis neemt de natuur de zorg over het graf van ons over. Het graf wordt na verloop van tijd één met de omgeving. Ondertussen geven we veel aandacht aan de planten en dieren die er al zijn en aan de ontwikkeling van nieuwe natuur. Hiervoor gebruiken we de opbrengsten van de natuurbegraafplaats. Door een natuurgraf te reserveren, draagt u dus een steentje bij aan het behoud van de natuur, nu en in de toekomst.

 

Eeuwigdurende grafrust

De graven op Natuurbegraafplaats Prattenburg worden niet geruimd. Een graf is voor altijd en heeft eeuwigdurende grafrust. Heel veel mensen vinden dat belangrijk, bijvoorbeeld vanuit hun geloof.
Deze grafrust maakt natuurlijk ook dat de natuur zo min mogelijk wordt verstoord.

Zodra Natuurbegraafplaats Prattenburg open is, is het mogelijk om een graf te reserveren. De eenmalige kosten voor het grafrecht en de daaraan verbonden eeuwige grafrust maken dit mogelijk en aantrekkelijk, voor uzelf en voor uw nabestaanden.

 

Alle ruimte voor uw wensen

Het laatste afscheid is voor iedereen anders. Sommige mensen kiezen voor herkenbare rituelen; anderen herdenken hun dierbare op geheel eigen wijze. In alle gevallen is de afscheidsceremonie een belangrijk begin van het rouwproces.

Daarom geven we u veelvrijheid om een persoonlijke invulling te geven aan de laatste rustplaats, de uitvaartceremonie en de condoleance. Zolang respect voor de overledenen en de natuur voorop staan, kunt u het laatste afscheid op uw eigen manier vormgeven.

Het koetshuis op Landgoed Prattenburg is beschikbaar voor ceremonies en voor condoleances.

 

Geen zorgen voor nabestaanden

Natuurbegraafplaats Prattenburg geeft nabestaanden een bijzondere gedenkplek in een stille, groene omgeving. De graven liggen op ruime afstand van elkaar; niet in rijen, maar verspreid door het bos.

Tussen zonsopgang en zonsondergang bent u altijd welkom om uw dierbaren te gedenken en de troostende kracht van natuur te ervaren. Onderhoud aan het graf is niet nodig en u hoeft zich geen zorgen te maken over het verlopen van grafrecht.

 

Eenmalig betaalbaar tarief

De kosten voor een graf op Natuurbegraafplaats Prattenburg zijn in verhouding vaak een stuk lager dan bij een traditionele begraafplaats. U hoeft immers geen duur grafmonument te plaatsen en er zijn geen extra kosten voor het onderhoud. U betaalt voor het graf maar één keer en krijgt daarvoor een plek met eeuwig grafrecht.